BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
There was an error in this gadget

Sunday, November 6, 2011

tutorial 3.8 mg :)

AIDILADHA menjelang kali nie . tapi tapi apa yg hampa rasa sama tak mcm apa yg aku rasa. mcm borink ja raya korban kali nie. betul kan kan kan. hum,pasal apa weh? aku tak paham . mungkin sebab aku sibuk ngn persediaan nk hadapi final yg akan menjelang tiba. (persediaan la sangat -.-") malam raya sibuk lepak sampai lewat malam. apabila pagi mak aku kejut bangun tido mmg liat la nk bangun. lepas tu masa nk mandi sunat raya . wah!! air menusuk karma dan benak . sejukkk. tapi air yg sejuk tak menhilang kan rasa mengantokk aku pon. masa orang bersila kat masjid sambill bertakbirr . aku pon takbirr juga. tapi sekerat jalann ja. sebab terlena dlm kesyahduan takbirr itu. terangkuk anguk aku semasa lena. sebab lena sambil bersila. sehingga la aku tumpang di ribaan jemaah sebelah aku. wahhh!apa apa nk cover kalau benda nie jadi kat hampa ? masa jadi kat aku ,aku tak cover pon. aku bersila kembali dan sambung tido. HAHA . hum,lepas selesai solat masa utk melawat kubur tokayah aku. kubur tokayah aku ,maktok aku,dan adik aku semua bersebelahan ja. sekali melawat ja la. masa tu menyelubungi la rasa sebak yg tak terhingga weh. menangis weh. bukan setitik dua. tapi segelas bersaiz sedehana juga la. humm,ini aidiladha first tanpa tokayah . semoga tokayah ditempatkan didalam keadaan orang yg beriman . aminnn.
masa lepas dari balik sembahyang raya. semua mmbe pakat tak mau keluar raya lagi.pakat kalut nk berfacebooking lagi. last last masa tengah hari semua terhegeh nk keluar *sebab perut dah lapar.


rumah pertama kami raya . masa nie lapar bihun sup.hahaha 


hum,mengambar kan perasaan rockmantik pon ada. punah -.-"



hum,tak banyak gambar nya ada sebab tertinggal dlm 14 gambar ja. yg lain terdeleted masa nk save. mmbe tertekan deleted.mmg betul la apa orang kata. masa tak bole berundur. menyesal tak sudah -.-

Monday, October 17, 2011

tutorial 3.7 mg :)

humm. hampa tau dakk cerita yang aku pi batu feringgi. seronok weh pi tengah hari ber barbieque kat feringgi dimasa tengah hari.*seperti mat salleh jemur. peh ! dugung dan pauh naik kedarat banyak ekor tau . berpasang pasangan plak tu. wahai mata aku nie kenapa lah asyik terpandang tak lepas lepas. dosa cek oii =.=" . hum,perjalanan masa naik pi mmg la seronok. naik moto dekat dua jam mmg tak rasa apa. tapi masa balik baru lah terasa nk terguling nk terlena tepi jalan . letih kot. dah la hujan mengamit kepulang aku ke uma sewa kat kulim. bayang kan aku naik moto dengan paha aku yang baru disengat obor obor. bertapa pedih hanya masa tu. aku gagah balik juga sambil kenangan demi kenangan berlegar dlm minda . sakit obor obor sengat pon beransur sihat :)

masa perjalan mmg seronok. mana nk ingat apa. kat family sampai terlupa nk bagi tau. *tapi aku bagitau juga masa atas feri. aku call nah tanya aku tak nk bagi mereka risau :)

keseronokan masa nie adalah leka bersembang dan melawak senda sampai feri dah ketengah pon aku tak sedar. *nmpk sangat aku tak peka =.="

kehampiran tiba peserta serta dari jabatan kejuruteraan mekanikal utk harumkan nama poli *HAHA


perkara pertama yang mesti apabila sampai. lupakan masalah lupakan utk cari masalah. biar arang membakar ayam mmbe mmbe yang nyalakan . kita makan ja *haha

abang nikusari bin hamdan yang telah sponser semua bajet barbieque utk kali ini. terimakasih daun keladi. bila bila nanti buat lagi :). jasa mu amat terbawak kedalam mimpi .


keletihan dan kemasinan mulut tertelan air laut =.=" masa nie dah hampir disengat obor obor .

anugerah pelakaon paling rajin =.=" padahal seketul ayam pon aku tak panggang . :P

wajah kelas yang senang hati makan ayam free :) mcm aku benda free sapa nk tolak. HAHA

akhir kata semoga kenangan kelas kita menjadi kenangan utk dicerita kepada anak anak :P







Sunday, October 9, 2011

tutorial 3.6 mg :)

lama tak updated sebab terlupa ada blogger . *lupa darat orang tua tua kata. dok taksub sangat ngn facebook. haha . alah,biasa la bila facebook dibuka mst jari aku sibuk nk tegur awek lawa lawa hat jadi dlm friend aku. mereka lawa sampai terleka la melihat gambo gambo ala ala model gituh ! oke oke. cerita asal nya bukan nk cerita pasal facebook. cerita asal nk cerita pasal gambo lama lama aku. wah ! kenangan indah weh . tak muhung. kalau aku tgok gambo lama lama mst aku tersenyum. hampa pon toksah muhung la kalau hampa tgok gambo lama lama hampa yang dah berkurun tu tanpa senyum. hampa mst tersenyum dengan gelagat bebudak hampa tu . :P *sama mcm aku. aku updated nie pasal takda idea dah. saja nk bagi wujud sat blog nie. HAHA

muka nmpk bangang gila. malam pesta tanglung . cerita yang sangat best. semester satu walaupon terperangkap kat hostel tapi diisi ngn aktiviti hat faedah mcm nie la. *faedah la sangat -_-"
semester 2 . cerita masa aktiviti kelab nie. kami pi la taman negara pulau pinang. kat kat hujung dua yang takda coverage utk maxis tu. masa nie seronok sebab aktiviti bebas. hampa ampa nk buat kat pulau nie buat la. *hat maksiat tak bole la. hat tu comfom comfom tak bole.


semester 2 juga nie. lepas dari balik panjat gunung jerai. bukan tinggi mana pon. -_-"
aktiviti kelab juga nie.


semester dua juga : jamuan kelas nie atau pon bole dikata kan berkelah bersama rakan sekelas.
berkelah buat pertama kali utk kelas nie. tak sangka seronok.

semster satu nie : masa nie cuti hujung minggu kat hostel. 
tak tahu nk bercuti kemana. lalu kami datang la kolumpor nie jumpa mmbe kat sini.

bila ingat balik keadaan nie aku sangat tersenyum. cuba hampa bayang kan dalam keadaan drum berbunyi kencang dan gitar berbunyi nyaring sampai bergegar lantai. aku bole tido. sejam mmbe aku bermain drumm dan gitar. maka sejam aku bole tido dlm keadaan bising tu. nmpk sangat mengantuk tahap dewa -_-"


sampai disin saja warkah saya kali ini . HAHA . kalau ada gambo yang tersenyum saya sendiri saya akan buat lagi. ataupon updated cerita lain aja :) kbai



Friday, August 12, 2011

tutorial 3.5mg :)

masuk hari kedua belas berpuasa. 



  • aku rindu kat mak aku yg selalu bancuh teh panas bila berbuka.
  • aku rindu kat ayah aku yg selalu balik dalam pukol 7 dan ajak aku teman beli murtabak dan kuih muih kt bazar
  • aku rindu kat adik aku yg selalu suruh aku teman pi beli roti atau makan kt kedai masa tengah hari.
  • aku rindu kat jiran aku yg selalu keluar bermain di waktu malam selepas tawareh.
  • aku rindu kat pakcik pasar mini taman aku yg tegur aku tiap tiap mlm beli mercun pop.
  • aku rindu kat myspace yg selalu aku buang masa utk meleka kn diri sampai waktu berbuka.
  • aku rindu kat kedai snuker yg selalu balik sekolah singgah situ bawak nasik bungkus.
  • aku rindu kat rumah mmbe aku yg selalu singgah masak telur ngn nasik ja.
  • aku rindu kat bazar yg selalu aku pi awal tuh beli kuih utk ponteng.
  • aku rindu kat suasana malam dengan kawan aku masa aku dah habis SPM.
  • aku rindu kat bulan puasa masa kat politeknik tahun lepas.
  • aku rindu kat suasana makan dlm bilik ngn pintu dan lampu tertutup.
  • aku rindu kat suasana isap rokok yg diselang seli dengan spray perfume .
  • aku rindu sahur yg banyak nya maggi *sedap*.
  • aku rindu berbuka dalam bilik stdy bermai ramai padahal posa tak semua.




banyak aku rindu. tahun nie tak sama sekali ngn tahun sebelum nie.

Tuesday, July 26, 2011

tutorial 3.4 mg :)

pagi nie bangun rasa pelik ja. selalu bangun dengan gembira. hari nie aku pi kelas mcm biasa. kelas repeat yg tak kesudahan tu ! masa nk balik tu ada la sekoq mmbe serumah aku kata nk pi derma darah. aku pon ikut la niat suci dia tu. aku ikut ja. bukan nk derma darah pon.darah aku pon bukan bnyk mana. tapi setibanya kt situ ternampak awek segak kt kaunter daftar. aku pon buat buat rajin nk pi timbang berat. lepas timbang dia bagi borang suruh isi. nahai dalam hati maki. AKU TAKMAW ! sakit kot. jarum dah la besaq penyepak. tapi takpa. mungkin aku bole terlepas lagi sebab aku tgok buadak budak pompan ramai tak lepas sebab tekanan darah rendah. aku bole follow depa sekali. time periksa tekanan darah doktor berkata "darah kamu jenis O positive dan anda bole menderma sebab tekanan anda 130 iaitu normal " apa lagi reaksi muka aku time tu ! darah penuh kt muka kemerahan la. aku rasa tempat lain takda darah kot time tu sebab semua kumpul kt muka. HAHA time time rebah badan atas katil rasa mcm nk berlakon pengsan. mungkin kena reject kalau pengsan. huhu. time dia cukuk dalam hati aku berkata "takpa takpa janji aku dapat berbakti" *lakonan utk buang rasa menyesal. janji dapat air kotak ngn roti tiger ! haha :)

muka puas dapat dakti . *percaya pi la. haha

Friday, July 22, 2011

tutorial 3.3 mg :)

dlm banyak bnyak perkara perkara lama, perkara apa yg sangat lama ? *teka teki sebagai mukadimah aku bagi. jawap lekas lekas lekas ! hurm,akal fikiran belum mencapai tahap siswazah berjaya lagi ampa ampa semua.haha jawap nya ialah lama aku tak updated blog aku. sawang sawang banyak bersepah tadi. aku dah sapu dah sawang sawang tu. settle masalah pertama. masalah kedua plak lanie aku nk cerita kt hampa. hampa taw dak aku balik pi politeknik aku secara rasmi pada 1 haribulan hari tu. 29 hari bulan  aku letak jawatan sebagai pekeja kantin sekolah sebab cuti semester dah habis :) . hari pertama aku sehingga hari ketujuh aku menetap kt sana sangat la boring sebab tiada aktiviti yang bole membina salsiah aku. dah sebulan berlalu. masih kurang aktiviti yg dapat membina salsiah aku. haha hurm,jum jum jum. aku nk cerita kt hampa pasal cerita harry potter part II . best bak hiaang. hampa tgok dak g ? mai aku nk cerita kt hampa. cerita tu ENGLISH nya terlalu simple. sangat mudah difahami.haha *padahal baca subtitle pon tersangkut sangkut.haha kemaih ja lebih :)

saja nk buad mcm pelakon.

III



Friday, June 24, 2011

tutorial 3.2 mg :)

setiap kali aku buka FB aku teringat budak budak yg sehgak sehgak kt myspace tuh ! alahai. masa myspace kn seronok main add. bila nmpk awek sehgak unline ja mst ADD punya. sorang pon tak terlepas. kalau bole nk main comment time tu semua nk comment. paahal bukan kenal pon. dah la kediaman mereka mereka jauh jauh dari kediaman aku. saja syok syok mengorat walaupon taw tak kn berjumpa. dlm beribu ribu kawan aku kt myspace dulu hanya dua oraang ja aku bole jumpa secara REAL. tu pon kes dok mengaji sekali ngn aku kt politeknik.sorang tu dok sekelas ngn aku.sorang lagi kelas lain. kalau tak haram tak jumpa haih. aku updated bukan kes apa. kes dulu masa myspace aku suka tag gambo. tiap tiap kali unline mst tag gambo awek sehgak sehgak. sampai album tag tu bersepah dan berselerak la ! hampa semua mst igat hampa ja kan ada myspace kan. amboi amboi ! aku ada jugaak. dulu aku letak TOM ADERSON first top friend aku taw. hahaha mmg berkawan baik la kami. hurm,dulu best kes bole edit profile. lawa profile myspace kan kan kan. sungguh lawa dari FB yg hanya kaler biru tu. nmpk sangat mark zukerberg tak kretive :) kenangan tu tetap kenangan. dulu gambo gambo kt myspace semua munafik. semua edit semata mata . betul dak? laaa. aku ckp sungguh. ampa cuba pi cek balik tgok. aku tak muhung hampa haih.

nie last profile aku kekal sampai skunk :)


Monday, June 6, 2011

tutorial 3.1 mg :)

cerita ini berkisarkan mengenai kenduri iaitu walimadur urus sepupu saya :) . mukadimah nie kes bengang lama tak bole update blog . haha. cerita dia lanie aku masih igat lagi kenduri nie. berputar putar kt pala hotak aku nie. berbaju purple . bersongket ala ala p ramlee . perhh. aku nk puji diri aku sendiri. segak mcm p ramlee kowt. hampa tak kenal ? tak kn tak kenal aku kena terang kowt. p la beli vcd dia. tgok sendiri muka dia mcm mana. yg tu pon kena ajar satu persatu. jenuh la mcm nie :) bebai* haha. semalam kn time sepupu aku hantaar maai gambo gambo semua nie apa lagi nk terlintas kt kepala aku. cantik ! blog akan diupdate :)

cerita pepagi buta masa nie

makan mana nk sedar apa dah :)

sepupu aku pon lanie nk jadi bunkface gak .

barisan kita barisan dia juga 

terhaandsome la sepupu saya nie :)

jumpa di post seterusnya :)

Saturday, June 4, 2011

SAMPLE sahaja.

mana bengang pon dah dua minggu kowt tak bole bukan blog nie. email buat hal apa tak taw. masa idea belambak dlm pala hotak tak bole update. sapa tak bengang kn :) . nie mood aku lari habis. mana larat aku ligan kembali mood aku. malas la nk update . nnt aku cuba cari ood tu kembali :)

Sunday, May 22, 2011

tutorial 3.0 mg :)

kenapa saya kena tipu di hari bufday saya ? tunggu hampa. nnt saya bubuh petrol masa bufday hampa :). kelas kasian sama saya. saya dah malas mandi. balik kena beletiaq ngn mak saya laagi. mak saya dah la cengei nk mmpoih. mak saya tak wish bufday saya pon lgi hampa semua nk bubuh tepung kt muka saya. :(

zombi hantu pisang ada part dua tak ?

kek tu terima kasih ya SITI :)

handpone aku tak sambut bufday pon. pasal apa dia pon kena tepung !

sapa nk mai nk bagi kek SITI belanja :)



weyh weyh, aku sayangg hampa. aku tak tersinggung walaupon hampa set naik moto sebab saja nk bagi aku rasa naik moto ngn muka penuh tepung dan set dekat tempat yg tiada toilet utk cuci diri. hampa pandai !



Monday, May 16, 2011

tutorial 2.9 mg :)

double klikk. 
utk lihat



terKLIK plak dekat keputusan peperiksaan akhir semester. apa lagi cik adik cik abang hoi. GELABAH labah labah  patah satu kaki la . dua repeat kali nie. jenuh la aku nk aku nk bawak module tu semester hadapan. mana larat aku nk study bnyk bnyk paper final . mati mati maati. (hanya aku yg sebut) hampa jgn la sebut. satgi cukup 44 kali mmpoih betul aku :) aku takpa repeat paper nie soal biasa. tapi ! bapak kesayangan aku mcm mana. hampa tak taw. jenuh aku pusing ayat mcm mcm. aku kelentong yg ulang dua paper takpa. janji ada A juga . tiga subjek A aku habaq kt bapak aku. konon konon ada A tu cukup pandai la. (mcm dia nk percaya). last last dia kata. "hg takpayah ckp bnyk,kalau dah pi sana main mmg la result mcm nie.jgn dok buat ayat mcm mcm malaih aku nk dengar". selepas melihat result ? hampa akan buat pa. kalau aku mcm biasa, gapai handpone ditangan lalu mendail number mmbe aku sekelas dengan harapan ada yg repat mcm aku juga. bukan apa. segan pi kelas sorang sorang. sunyi nnt :)


Wednesday, May 11, 2011

tutorial 2.8 mg :)

dulu masa mmbe aku tangkaap pic nie aku kata huduh gila . sebab mcm band tahun 80's. zaman zamani suka kt dato siti nurhaliza. kumpulan exist bru buah lahu oh ibu. kumpulan spring rambut panjang. (paanjang ka rambut depa ? ) nie cuba tgok pic kami plak. bole pi rock the world tak ? (padahal band mana ada pon.)


tutorial 2.7 mg :)

assalammuailaakum . (first time baagi salam dlm blog aku). no ideal sebab dok bebai ada orang kata aku "dok buat handsome apaa,dah rambut maggi" oke. tgok l gambo maggi ku nie :)

rebus buat makan time hujan :)






Monday, May 9, 2011

tutorial 2.6 mg :)

aku tak taw hilang mana yg 2.5 mg tu ! aku terus kn sambung tutorial aku. kali nie hari ibu. lambat aku update. sebab aku tak taw hari ibu jatuh hari apa. kalau hari merdeka aku taw. hampa tanya terus ja aku jawap . bukan bermakna aku tak taw jatuh hari apa bermakna aku tak sygg mak aku. mak aku untuk aku ja. kalau hampa nk tukar mak hampa ngn mak aku mmg kesudah la aku tak bagi. tapi kalau hampa nk kongsi mak ngn aku bole. kouta terbuka pada 4 orang wanita ja. haha(gatal aku nie). aku nk ucap terima kasih kt mak aku. semua benda dia buat iklas utk aku !

terima kasih mak sebab:

 sebab tukar kain lampin sehari 4 kali tuh .
sebab bawa saya keluar main petang petang.
 sebab tukar chanel tv masa remote tiada ditangan.
  sebab buka suiz kipas masa malas nk bangun buka sendiri.
  sebab teh panas masa terbangun lewat malam.
sebab mandi kn saya masa kecik dulu sambil saya tido.
sebab teman kn saya tido sebab ada lipas masuk bilik.
 sebab susun buku dlm beg sekolah saya utk jadual hari ahad sampai khamis .
 sebab lipat baju besar seluar kecik yg jenis letak bersepah tu.
sebab ajar saya kira duit syiling utk beli gula gula.
 sebab sikat rambut gaya belah tepi dari kiri ke kanan masa nk p sekolah .
sebab tempek bedak dan boh minyak wangi.
sebab heret tangan masa tak maw pi sekolah dulu.
sebab tunggu luar kelas sebab takut saya lari balik.
sebab ajar saya kayuh basikal walaupon bnyk kali bergolek tepi jalan .
sebab semua mak buat utk saya saya igat semua tu mak !
terima kasih mak.


saya karang semua nie belum cukup balas jasa mak. mak yg hebadd. kejut kn saya tetiap pagi !


Thursday, April 28, 2011

tutorial 2.4 mg :)

masa nie wow! bacelona lawan real madrid . 2-0 beb . messi bubuh dua dua goal . hebat tak ? (eh,pasal apa aku sembang pasal bola. aku bukan  minat bola sanad pon) haha. aku nk cerita yg kes bola tu aku tak tido semalam. masa aku nk tido pkol 7 pagi tu tetiba aku lihat cahaya memancar dari luar tingkap. aduh dah cerah. arggh mst sakit kepala aku. elok elok pejam mata tak sempat seminit aku terima satu panggilan dari mak saudara aku. dia dialog dia " bat (husaini la tu) ada mana ? ada kelas tak pagi nie? " elok elok habaq tak da kelas ja terus makcik aku membuka kata kata ini "bat siap siap la balik sungai petani ya hari nie. mai tengok tok ayah, tok ayah dah tenat sangat sangat" . aku apa lagi mengelabah la. tak jadi nk tido walaupon mata dah merah , kepala dah berdengut dengut . sampai ja di sungai petani masa pukol 9 tu perkara pertama yg aku buat hampa taw dak ? perkara mudah dan semua orang mst buat. sarapan la. tunggu bapak lagi. lapar kot. dari semalam tak makan. haha jimat duit poket aku sebab makanan disedia kan. haha. lepas makan ayah dan family kerabat yg lain kalut la nk p hospital. biasa la perkara jadi mengejut . sampai terlupa yg waktu tu kan bukan waktu melawat. p la ramai mana pon. sekampung ka sedaerah ka tetap tak bole masuk melawat pesakit kt hospital tu. rasa menyesal gak. aku tido sat pon tak pa. sampai pkol 1 baru bole melawat. mai tak bebai aku mcm nie :) tapi alhamdulilah dlm pkoi 1 tu tok ayah aku dah mula sedar kan diri. harap beransur pulih dlm masa terdekat nie. nnt bole kita main badminton noh tokyah . hahahaha. ala sygg betul lupa nk tangkap gambao dlm hospital (kes tegok nurse sehgak sehgak). yg ada cuma gambo aku nk mak dan bapak saudara aku.


dari kiri pakngah dan pak long dan maksu.
dari belakang sepupu depan adik nya.

maksu saya. merankap adik kepada ayah saya :)

muka kami tak gembira taw time nie (sebab mlm giliran aku kena berjaga kt hospital)haha

Tuesday, April 26, 2011

tutorial 2.3 mg :)

hari ini hari last paper thermodynamic 1 . kalau dah kata last tu maka mulut mult kt belakang tu mst kata. eleh merdeka dah la tu  konon konon. YA! mmg merdeka dah. bole balik ke rumah halaman yg sawah padi terbentang terbujur terguling tu . bole nikmati percutian menarik utk cuti semester kali nie. kira apa aku. kepala hotak dah bebal pikir pasal exam yg makan masa dua minggu tu. dah habis kudrat aku perah nk jawap exam tu.(perah la sangat ). sebenarnya terlintas niat nk update nie sebab nya satu insident telah berlaku masa berlangsung nya exam paper last masa dlm dewan peperiksaan iaitu apa yg aku terguling bergolek bangun kembali dan berguling balik semasa study takda langsung yg keluar time exam. hampa cuba bayang kn situasi aku time buka kertas exam tu . bole dak ?aku buka kertas exam tu dengan hati yg terbuka ! aku pon selak selak selak kertas exam tu cari soalan yg aku study . tetiba baru aku perasan ! harammmm. satu soalan pon tak da dlm final kali nie. mati aku mati mati mati. serius tak muhung. mcm mana nk jawap klw soalan tu tanya apa pon aku tak taw. aku tak taw apa yg soalan tu nk. setiap detik masa berlalu dlm dewan tu di selang seli dengan maki hamun dan kata kata kesat dlm hati aku. aku mmg bengang habis. aku tak nak repeat paper nie utk semester hadapan. cukup la azab yg aku tahan utk semester nie :) lagi satu yg menyakit kn hati aku . aku taw solan tu mmg susah. 10 peratus ja yg ada dlm dewan tu bole jawap soalan tu dengan cemerlang. yg 90 peratus lagi tu jgn buat pandai bole dak ? aku punya la dongak kepala lihat sekeliling dewan. yg lain buat buat tekun menjawap. padahal mereka pon tak reti. aku panas gila. dah time kt luar dewan maka terdengar la kata kata kesat mcm nie dari mulut mmbe mmbe aku. "babi haram jaddah apa punya soalan kita jawap tadi ! tak penah aku tgok soalan jenis tu " lebih kurang mcm tu. agak ramai berkata mcm tu. masalah nya ! dlm dewan tadi pasal pa dok buat tekun sangat ? sakit hati aku. aku igat aku sorang ja tak leh jawap . upanya hampa pon tak leh jawap. selamat aku . haha

suasana dlm dewan peperiksaan selepas soalan dah dikutip.ada yg ceria dan ada yg berduka. dok ceria kes apa ? tak payah jadi munafik. soalan tu susah ya rabbi. yg nk belakon bole jawap. haha

nie mmbe aku sorang lagi yg terguling bergolek bangun dan berguling lagi utk setady. last last "setitik" pon tak keluar apa yg di setady . tu la aku suruh tido tak maw semalam . haha

moral aku nk bagi : jgn harap soalan senang ja nk kita stdy.

Saturday, April 23, 2011

tutorial 2.2 mg :)

"setiap perjumpaan ada juga yg pergi dan tinggal kn kita . tak semesti nya semua benda nk kekal kn. mcm zaman sekolah rendah dulu ! punya punya best time darjah 6 terpaksa juga tinggal kn sekolah tu untuk naik menengah. mcm tu jugak menengah. punya punya best masa fom5 berkawan terpaksa tinggal kn alam persekolahan lepas SPM. tak semua benda kekal. " aku ckp mcm tu sebab kepermergian seorang mmbe aku( bukan mati tapi sambung bekerja ja) .jgn pikir bukan bukan plak :). mohd hafiez. kami kawan dari sekolah rendah lagi. masa zaman tunggu result SPM. mereka mereka yg berada dlm gambar header kt atas blog nie la kawan paling rapat sekali. apa apa buat sekali. bekerja ka melepak ka. keluar makan kt kedai ka(padahal nasik kt uma mak masak dah,saja duit kerja bnyk .membazir la jadi nya) .haha dulu tiap tiap mlm mst ajak hafiez nie keluar lepak kat jamming. sebab kt situ la tempat nk berborak,tempat nk guling guling gelak gelak. kt situ la dulu zaman tunggu SPM. klw kerja plak dia kerja kt kantin SMK tunku malik. aku SK srida. asing asing. tapi satu tokey ja. mmg semua rapat la. tapi aku dapat sambung belajar kt politeknik. dia dapat UITM. maka berasingan lah semua mmbe mmbe aku. harap hujung minggu ja utk berjumpa. cuti tak sama plak tu. TAPI baru baru nie. hafiez dapat tawaran pegi SPA. kerja ngn kerajaan. so! mmg dia tak da cuti mcm kami semua. dia dah alam pekerjaan. dia kt selangor. mmg susah la kami semua nk berjumpa. seminggu sebelum dia pegi SPA, dia selalu post dlm FB suruh mmbe mmbe balik hujung minggu utk melepak. kata dia nie kali akhir nk melepak. bole bergambar. buat apa apa lagi yg perlu. ramai yg balik. ada jugak tak balik. tapi hafiez ! mintak maaf semua gambar gambar masa kita tangkap sama sama hilang. memori card kena virus. so,memori card tu dah di format. tak ada gambar kita semua bersama sama :( tapi semua kenangan tu ada dlm hati dan kepala kita semua. jgn kita semua buang.

hafiez bin hashim

apa apa pon kita tetap kawan !

Tuesday, April 19, 2011

tutorial 2.1 mg :)

16 april hari tu kan ada satu gigs lagi .taw hari apa ? tak taw. p tgok sendiri kt calender kuda yg ada dekat bilik atau ruang tamu tu .tapi yg aku nk bgtw final exam aku 18 april. mmg masa nie aku  risaw juga nk pegi tgok. takut takut pegi tgok teseliuh leher ka terhilang jari ka tercapik capik berjalan pulang ka. mana nk taw kan :). tapi sebab atas janji dengan kawan aku pegi jugak ! (nmpk dak ! kawan penting dari keselamatan aku). berkenan ngn tajuk dan tema ! tribute to nirvana .. over 30 track of NIRVANA song for you guy to sing along with all band who performed. cantik dak ayat english aku? tak payah nk puji lebih sebab ayat tu copy paste dari flyer ja. aku nk buat ayat mcm tu hampa semua kena tunggu aku jadi engineer pasai aku nie bengap inglish :) . 
crowed 

kalau dah ada kurt kobain masuk dlm badan maka jadi mcm nie la kt mamat nie :)

cuba hampa teliti ! apa aku buat tu. bukan bergaduh nah . aku pon tak paham gambar nie. hampa mst kata aku bergaduh. pikir la balik. badan mmbe tu kn besar aku kan kecik. mmpos la aku klw bergaduh :) lagipon tu mmbe mmbe juga .

korang paling mantap 

migrain .


gambar gambar demikian rupa di kutip dari awan biru handsome :) sendirian berhad . bnyak gambar gambar menarik dari page dia. dengan rasa tak bertanggung jawab nya saya lalu saya pon men copy dan men paste kan ke bolg ini :)






Sunday, April 10, 2011

tutorial 2.0 mg :)

awal pagi bangun semak dah sekor mamat nie dok kacaw pala. nie link dia  ikhwan mat rempit sejati.haha  . mai hingar pingar dlm bilik. rasa nk bagi kaki ,aku ada dua ja kaki nie.tapi kes mmbe ja. nasib baik muka dia comell. sambungan cerita nya pasal lipas ! hampa taw dak apa lipas ? haaaa dengar pon hampa dah geli kan. benda tu lipas bukan cokolat cabry .takda pasai aku nk kena suka ! aku benci la lipas tu. yg si shafiq (manusia di post yg lepas) nie pon satu p kemas dapur usang yg sudah berbulan tak diguna kan tu buat pa . apabila di kemas kn maka keluar la sekampungan lipas lipas tu. arrghh! aku nk cerita pon loya perut dah nie. rasa mcm nk terkeluar ja isi isi semalam. tapi aku gagahi juga nk mencerita kn. aku dok dlm bilik masa depan kemas dapur. aku terdengar shafiq dan yg lain lain menjerit. ''bat ! lipas bnyk kat bawah ,ada dlm 20 ekor kowt ! ". aku pon maki la. haram hampa biar buat pa katuk bg mampuih lepas tu buang jauh jauh. aku tak maw tgok. tetiba sahaja ! daun pintu aku dibuka dan melihat remy memegang misai sekor lipas lalu menayang kepada aku. apa lagi melopong la aku melompat. bodo weyh ! busuk kowt. p letak jauh jauh. yang ikwan nie lagi mencandat babi ! dia ambik lipas tu letak kt bahu aku. 15 minit aku berkunci diri aku dlm bilik air tak berani keluar . hampa rasa rasa kn patut dak aku hadiah selipar aku kt ikhwan mat rempit sejati tu . panas tak habis lagi nie. haha

Friday, April 8, 2011

tutorial 1.9 mg :)

hari tu kan kan .petang petang bila tak taw. mana nk igat. minggu nie jugak la. ada test mehanic engineering. perh ! dengar tajuk pon mst hampa dah geleng pala. tajuk susah nk sebut. nk jawapan jawapan test tu lagi la susah. serrius tak muhung haih. aku sampai tak panggung kepala jawap test nie. sampai la satu saat tu aku ter panggung kepala sebab mohd shafiq meniru dalam exam nie. coordinate dia dihadapan sebelah kiri aku ! susah haih nk bgtw. tgok la gambar. tekun gila ba*i meniru sampai ada orang ambik gambar pon tak perasan. aku ngn rahimi . manusia yg berada di hadapan aku dalam gambar nie punya penat lelah menjawap tanpa tiru ( sebab tak da gambar pon kami meniru)haha. yang shafiq nie selamba ja meniru. kalau dia dapat A aku pecah lubang dia. haha. aku cucuk ja lubang dia bg pecah terus :)

nmpk mcm tekun . haha kantoi la hang shafiq.

muka senang hati :)


mohd shafiq nmpk handsome sangat kn :)

Thursday, April 7, 2011

tutorial 1.8 mg :)

buah mula aku nk maki haram la hang betina ! tuttt tutt tutt. nie mst hampa pon maki aku juga kn. ayat hampa mcm nie "mamat nie pasai pa ! tak da angin tak da kipas takda aircon takda sapa sapa kentut , mai mai dok maki tak tentu arah nie. aku maki nie bersebab la. igat aku wayar puutuih ka ''. tu la, lain kali dengar cerita dulu. jgn tak habis bercerita dah nk tuduh aku :( . tu baru mukadimah ja . hampa nk dengar cerita selanjut nya dak ? nie aku nk cerita, tak mau dengar tutup telinga atau tutup la wifi kt uma hampa yg laju tu. senang kn :) . bermula disini. perempuan atau kata kata aku mula tadi "betina" . dia tu bernama nasriah redzuan berdaasar kn facebook dia. tu nama dia.bole klw hampa nk tgok facebook dia.tu aku bg nama sekali ngn link. aku marah kes dia dia tuduh aku maki dia kt facebook. lepas tu tacing konon konon dia HOT puff la bila tacing ada yg nk pujuk. belah la hang. tacing punya tacing sampai remove aku sebagai friend . padahal minah tu tu mulut parit. panggil ikut sedap dia nk taip ja apa apa kt IM semasa aku ber IM ngn dia. aku tak penah marah pon kata kata kasar dia. contoh, "paria la hg. keling la hg. perasan hot la hg. mcm mcm lagi la" ayat lebih kurang mcm tu la dia pakai. aku tak marah aku cuma berkasar balik la. tapi bila kasar dia tau plak marah. klw dia mula dulu tak apa. aku kasar tau plak marah. yahudi betul la betina nie ! betina nie dah la gedik. serius aku habaq. sebab mmbe aku bgtw tak payah layan sangat. tapi klw dah tahap dia print skrin lepas tu upload kt facebook dia tentang pergaduhan aku ngn dia mmg aku marah la. aku mula mula biar la malas nk update blog lagi. tapi dah lebih 5 orang mmbe aku kt facebook tegur aku kes nie. ayat bertanya mereka "husaini kena gaduh ngn nasriah ,sebab apa dia upload gambar tu" . aku muak nk jawap. so,mudah aku update ja blog nie. senang. hampa baca hampa tak yah tanya dah :) sekurang kurang nya mulut parit aku , aku tak la gedik tepi jalan mcm hg. aku tak la nk cari publicsiti murahan mcm hg p lepak town pakai mcm haram lagi ! main sangkut sangkut ja. lantak hg la betina weyh andai kata hg baca post aku kali nie hg nk bebai ka. nk nk maki ka. hg nk dendam ka. serius aku tak kesah. oke oke. kali nie part untuk hampa : terima kasih la sudi baca. walau pon aku taw hampa mmg tk paham apa apa pon. buat buat paham. atau pon dlm hati hampa kata "buang masa mamat nie taip benda mcm nie :)" haha. oke oke. semoga maju jaya. babai

Thursday, March 31, 2011

tutorial 1.7 mg :)

hari tu kenduri uma ezie sebelah uma. kalau updated nie mungkin dia boleh juga tgok gambar gambar. tapi maaf la. gambar ada kt awan biru cuba la ezie tgok ya :). 

oke oke. yg nie part utk hampa semua. tiba la masa untuk aku bermuhung muhung hampa. haha. hari nie mmg best la. kenduri apa tak best. semua kenduri best. kenduri arwah ja kurang best sebab ada tahlil. bukan aku tak maw bertahlil. tapi kantoi la sebab ayat kursi tak hafal :) (renyeh apa ! mcm hampa hafal). kenduri nie ada la gambar aku ngn jiran aku . :)

haha ! aku tinggi sikit. nasib baik ! kalau dak jatuh mahkota sebagai lelaki.

abg pengantin laki ! saya pinjam sat pengantin pompan. bergambar ja nah. terima kasih abang :)

abg hafies syok dapat cenderahati :)

gambar nie hampa tgok ! aku galas beg. aku balik uma kes kenduri nie ja. lepas tu aku balik la uma sewa tersegam indah yg terbocor siling tu :)





Tuesday, March 29, 2011

tutorial 1.6 mg :)

hari tu aku cerita pasal subjek softskill kn. ada la ! hampa tak baca mai mai terus habaq dak. yg nie cek geram :). hari tu lupa nk cerita yg lecture tu nk bagi hadiah kt CEO terbaik. GROUP terbaik. ngn apa tah satu lagi. tak egat. semua tu aku layak dapat. tapi aku tak jadi CEO pon. tu aku pasing hadiah kt CEO yg sebenar. aku jujur (bajet pandai mengurus)haha. hadiah apa dapat hampa taw dak ? mst hampa tak taw. sebab benda tu dia bagi time dok dlm dewan kuliah. hampa bukan mai tgok pon. tak payah muhung kata hampa taw. betul kan kan kan :) hadiah dia special. aku tak kata special tapi lecture tu kata special . aku cuma petik petikan dia kembali . hadiah dia ialah segulung hamper dan sejambak hamper kecik ckit dari yg segulung hamper tu .kira ada dua la. jgn pening plak ! upacara keramaian nie hampa nk tgok dak . aku nk buboh gambaq . tgok p la noh. benda dah buboh dah. :)

muka seorang lakonan yg ingin jadi CEO utk memaju kn malaysia sesuatu hari mendatang :)

time nie penyampaian hadiah GROUP paling cemerlang ! yg dua ekor paling depan sebelah kiri dan kanan gambar tu bukan GROUP nie pon. saja mai nk ambil berkat kecemerlangan mereka. haha

walaupon berlainan GROUP kami tetap satu kelas. (saja kata mcm tu sbb nk kongsi hadiah bole ? ) haha



sehari selepas ini maka tamat la subjek ini utk semester dua ! sapa jawap final main main, maka berjumpa lah di semester hadapan :)