BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
There was an error in this gadget

Monday, February 28, 2011

gunung jerai KEMBALI !

malas la nak ckp banyak :) . aku ada borink nk POK PEK POK PEK mcm janda hilang anak :) . tgok gambar dah la. haha




Friday, February 18, 2011

cirgaratte and kretek :)

fuh berpeluh aku tgok kotak kotak rokok aku simpan kt atas almari aku. dah dekat setengah ribu aku habis beli rokok ! yang aku tgok tu sebenarnya yang aku simpan kotak. yang aku buang kotak pon dah berlambak. dah la purata sekotak rokok RM10 hengit . seriau bulu roma dah nie. takut gila. mcm mana la aku nie. hisap sehari sekotak. tak nak jaga langsung la kesihatan. cuba hampa tgok gambar nie. tapi tak jelas sanadd
marlboro wiston benson dunhill

tudia. nmpk tak ? ini selama sebulan 7 hari kowt :) mungkin la dlm perkiraan secara angaran aja :)

p/s : jangan la membazir. aku sanggup lagi habis kn benda nie dari kau ajak aku belanja tgok movie atau belanja kau makan :)

Sunday, February 13, 2011

green hill waterfall menjanji percutian menarik :)

dengar tajuk ja aku dah gerun :) padahal tempat tak la menarik mcm kt belakang uma hampa semua. belakng uma hampa lagi lawa dari waterfall nie. serius tak bohong :) aku mulakan dengan cerita perjalanan ini bole ? dimulakan dengan 14 orang rakan sepejuangan kat politeknik .(perjuangan la sanadd,padahal p kuliah tido,bersembang ngn main handphone. tu yang perjuangan ). aku malas la nk cerita panjang. aku short kan ckit cerita nie. aku cerita semasa aku sampai . Fuh ! time aku sampai aku rasa puas hati gila. hilang letih ngn mengantuk aku. sampai aku jerit dalam hati " wowww gila b*bi lawa tempat nie. klau la aku usung awek kan layan" (benda nie aku cakap dlm hati sebab aku takda awek, klau ckp kuat kuat malu akuu) haha. weyh hampa taw dak ? suasana kat sana sejuk nk mmpoih. mcm dok kat TESCO yang pasang aircone laju laju. mgkin sebab masa aku sampai hujan. air sejuk macam teh ais bungkus.serius tak bohong.haha aku malas nk cerita dah nie. hampa tgok la gambar. :)

hampir ke puncak

 masa nie la aku jerit dlm hati :)


crowd from politeknik 

juga crowd from politeknik :)



enjoy ;)

p/s:hari ini tak mungkin berulang sepeti yang aku nak :) tapi aku simpan kengan nie bersama hampa semua sampai anak cucu aku (nk cerita kt cucu aku nnt) haha




Friday, February 11, 2011

memancing bukan hobi uke !

cuti cuti nie kan aku tak balik uma pon. masa kt uma sewa memang lah borink kalau tak da aktiviti. tetiba ada sorang bernama PANJANG baagi idea. "weyh,kita p mancing pa mlm nie !. kita p semua". aku pon menjawab " tudia la. cek mana penah mancing. nk baling joran pon tak reti ". nie nk habaq kt hampa. time nk p mancing tu kn. suasana sejuk nk mmpoih bak hang ! aku tak muhung bak hang. laa nie aku nk cerita time sampai lokasi. FUH ! belangkas belambak kt tempi pantai tu . rasa mcm nk p tampaq ja muka depa tu. bodoh akal takda. dah pukol 3 pagi dok dating lagi. haram jaddah betul la. dunia nie dah tua. nk kiamat dah pon. dok buadd dosa pasai pa. klw mak pak pompan tu taw mcm mana ?  tobat mak pak depa susah hati anak depa jadi lagu tu. depa sampai tak pikiaq apa. HARAM betul. nie buta buta ja aku jadi ustad kt BLOGger aku sendiri. sat sat. aku nk cerita. time mancing tu aku dapat ikan. serius tak muhung. walau pon kawan aku tolong baling kan mata kail dan umpan ke laut. aku yg menggulung kembali tali joran tu. time tengah gulung. ikan makan umpan. FUH ! aku la dapat nama kn. kawan aku baling tak di kira. yg menggulung umpan dapat nama. aku dah PANDAI memacing. yang tu hampa semua kena terima hakikat uke. mmpoih p la kalau hampa tak maw percaya. janji aku cerita benda betul. haha. aku rasa mcm takda benda menarik utk di cerita. aku cerita pon bukan hampa paham. uke la sampai disini sahaja wardah saya utk kali ini. sekian sama sama.

muka seorang makluk yg penyabar.

nmpk sangat aku dah borink :)


p/s : maaf la noh. loghat kedah pekat sangat. hampa tak paham sudah. aku tak maw ambik taw pon :). haha


Monday, February 7, 2011

taman mini ict di DATARAN balai nobat

tiba tiba aku terkenang plak hari aku p taman ict mini tu. nie pon sebab aku tgok mmbe aku upload picture aku kt situ. dia ambil gambar ala ala curi. biasa la artist mmg selalu di gambarkan. (bajet hot plak) haha. mula mula rasa segaan la nk ambil gambar. dah la ramai dok galas camera NIKON . sangkut kt perut boroi depa plak tu. hare. serius aku meluat (padahal jeles). kt tangan aku da handphone sony ja. klw ambil gambar pon bgi budak budak yg dok main sorok sorok berhampiran situ gelak ja. :). tapi ada juga la satu gambar aku yg agak jelas la muka. niat sebenar nk tunjuk yg alor setar dah maju. kt jepun pon tak da lagi mcm nie. gila babi punya maju. (dok buat perangai jakun plak aku). haha.

maju dah kan ALOR SETAR ku.dulu nk jumpa lampu jalan pon susah.(zaman ayah aku belajar naik basikal) .hampa taw dak yg alor setar mcm nie la. bukan ada tempat lain dah bole p. klw 100 ribu penduduk,pakat 100 ribu penduduk la nk lepak sini. semak pala betoi la. menteri lembaga hasil harus la meluaskan tapak reakasi utk golong orang tua mcm pak long kt sana tu ! haha

Saturday, February 5, 2011

ALL about WEDDING .

pepagi buta dah dengar bunyi taalipon ! harem sunggoh. tgok tgok nama ayit tertera kt skrin talipon aku. aku pon answer la paanggilan dia. lalu berlaakon lah aku dengan suara segar. dialog nya " ayit kta : weyh hang baaru bangun tidoq kataa. mai uma ku kenduri . mai la tolong tolong ckit ckit. kenduri pakatan nie" aku pon jwab apa dia kata :" hg ingat aku pa ! aku bangun td time subuh lagi. sat aaku nk pakai baju. aku p terus uma hg ". aaku pon tgok jam kt talipon aku. dah pkoi 1 . aaduh ,gelabah aku p maandi. dlm pkoi 2 semua p la kenduri ayit tu. klw hampa nk tgok kenduri diaa mcm mana kt   bawah nie aaku tunjuk gambar. tgok la dulu :

 mesra nya :) 
aartis mana pulaak dah !
wajib meraihkan walimatul urus :)


semua kamiada disini :)
bersama pengantin :)
lepas semua nie selesai ! kami pon balik la sambung tido :) sebab ecok dah blik politeknik. harap berjumpaa hmpaa semua lgi :) terkasar bahasa terlaajak kata masa kenduri mohon maaf (mohon sempena ryaa cina) . untuk pengantin semogaa ke anak cucu. dapat anak aku gak yang nk dukung nanti :)

p/s : tgok la kt FB





     



Wednesday, February 2, 2011

dah habih ideal :)

apa aku nk update nie ? aku pon dh perah otak habih habih san . otak dh beku lama tak bercerita. aku nk cerita pasai cuti raya cina aku. bole kan kan kan ? raya cina aku cuti 10 hari . agak lama . mungkin pengarah politeknik aku nk bagi peluang melawat tembok besar china kowt raya cina nie . haha . dari hari pertama aku balik tak habis habis ayah aku semak pala ngn aku. pagi keluar. petang balik mandi. malam sambung keluar. sampai aku terdengar satu ayat pedih dari ayah aku. hampa nk taw dak ? nie ayat dia "hang nie keja keluar ja. orang cuti dok uma. hang nie dak. buat uma nie mcm hotel." perrh. pedih kowt. ayah ngn marah cekk. cekk keluar jumpa kawan ja pon :) . selalu nya time cuti nie aku dah bole baca bopa tebal dompet mmbe mmbe aku . haha dompet depa semua semua mcm aku. tebal  tak sampai se inci pon. semua nya POKAI . sampai nk keluar pon share duit minyak keta . memang semua tak da duit. tapi tak pa. bapak depa kaya. payah pa. p la samun bapak depa. haha. cerita tido aku masa cuti nie . masa cuti tido pagi aku kerap diganggu oleh mangkuk mangkuk tu . haha. awal pagi ada la call. ayat "weyh hang ciap lekas . nk keluar nie  ! " pagi pagi buta dengar dah bising. haree sungguh.mlm ja dlm pala hotak aku berpusing pusing la cari alasan nk keluar lepak. ayat mula bapak aku nk bising. "hang nk keluar lagi ! ". tapi kan kan kan. mcm mana pon dia bagi keluar juga. bising kt mulut ja. mak aku tak penah bising langsung klw aku kata nk keluar. dalam masa cuti nie kan. paaling aku tak puas hati rokok suria aku kerap la kena samun ngn mmbe mmbe aku. sekotak tu dlm sejam lebeh ja bertahan. hare la depa ! nk kata suruh p beli sendiri nmpk biadap. aku dah la sopan. klw tampau muka depa tangan aku yg sakit . huhu. okeyh la weyh. tak bole cerita panjang :) idea dah nk habis. nk simpan utk berfesbuk juga. hahaa