BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
There was an error in this gadget

Tuesday, April 26, 2011

tutorial 2.3 mg :)

hari ini hari last paper thermodynamic 1 . kalau dah kata last tu maka mulut mult kt belakang tu mst kata. eleh merdeka dah la tu  konon konon. YA! mmg merdeka dah. bole balik ke rumah halaman yg sawah padi terbentang terbujur terguling tu . bole nikmati percutian menarik utk cuti semester kali nie. kira apa aku. kepala hotak dah bebal pikir pasal exam yg makan masa dua minggu tu. dah habis kudrat aku perah nk jawap exam tu.(perah la sangat ). sebenarnya terlintas niat nk update nie sebab nya satu insident telah berlaku masa berlangsung nya exam paper last masa dlm dewan peperiksaan iaitu apa yg aku terguling bergolek bangun kembali dan berguling balik semasa study takda langsung yg keluar time exam. hampa cuba bayang kn situasi aku time buka kertas exam tu . bole dak ?aku buka kertas exam tu dengan hati yg terbuka ! aku pon selak selak selak kertas exam tu cari soalan yg aku study . tetiba baru aku perasan ! harammmm. satu soalan pon tak da dlm final kali nie. mati aku mati mati mati. serius tak muhung. mcm mana nk jawap klw soalan tu tanya apa pon aku tak taw. aku tak taw apa yg soalan tu nk. setiap detik masa berlalu dlm dewan tu di selang seli dengan maki hamun dan kata kata kesat dlm hati aku. aku mmg bengang habis. aku tak nak repeat paper nie utk semester hadapan. cukup la azab yg aku tahan utk semester nie :) lagi satu yg menyakit kn hati aku . aku taw solan tu mmg susah. 10 peratus ja yg ada dlm dewan tu bole jawap soalan tu dengan cemerlang. yg 90 peratus lagi tu jgn buat pandai bole dak ? aku punya la dongak kepala lihat sekeliling dewan. yg lain buat buat tekun menjawap. padahal mereka pon tak reti. aku panas gila. dah time kt luar dewan maka terdengar la kata kata kesat mcm nie dari mulut mmbe mmbe aku. "babi haram jaddah apa punya soalan kita jawap tadi ! tak penah aku tgok soalan jenis tu " lebih kurang mcm tu. agak ramai berkata mcm tu. masalah nya ! dlm dewan tadi pasal pa dok buat tekun sangat ? sakit hati aku. aku igat aku sorang ja tak leh jawap . upanya hampa pon tak leh jawap. selamat aku . haha

suasana dlm dewan peperiksaan selepas soalan dah dikutip.ada yg ceria dan ada yg berduka. dok ceria kes apa ? tak payah jadi munafik. soalan tu susah ya rabbi. yg nk belakon bole jawap. haha

nie mmbe aku sorang lagi yg terguling bergolek bangun dan berguling lagi utk setady. last last "setitik" pon tak keluar apa yg di setady . tu la aku suruh tido tak maw semalam . haha

moral aku nk bagi : jgn harap soalan senang ja nk kita stdy.

1 comment:

  1. cian ang...huuhu..pdhal stdy bkn men kat ostel kan..???sbor je lah eh

    ReplyDelete