BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
There was an error in this gadget

Thursday, April 28, 2011

tutorial 2.4 mg :)

masa nie wow! bacelona lawan real madrid . 2-0 beb . messi bubuh dua dua goal . hebat tak ? (eh,pasal apa aku sembang pasal bola. aku bukan  minat bola sanad pon) haha. aku nk cerita yg kes bola tu aku tak tido semalam. masa aku nk tido pkol 7 pagi tu tetiba aku lihat cahaya memancar dari luar tingkap. aduh dah cerah. arggh mst sakit kepala aku. elok elok pejam mata tak sempat seminit aku terima satu panggilan dari mak saudara aku. dia dialog dia " bat (husaini la tu) ada mana ? ada kelas tak pagi nie? " elok elok habaq tak da kelas ja terus makcik aku membuka kata kata ini "bat siap siap la balik sungai petani ya hari nie. mai tengok tok ayah, tok ayah dah tenat sangat sangat" . aku apa lagi mengelabah la. tak jadi nk tido walaupon mata dah merah , kepala dah berdengut dengut . sampai ja di sungai petani masa pukol 9 tu perkara pertama yg aku buat hampa taw dak ? perkara mudah dan semua orang mst buat. sarapan la. tunggu bapak lagi. lapar kot. dari semalam tak makan. haha jimat duit poket aku sebab makanan disedia kan. haha. lepas makan ayah dan family kerabat yg lain kalut la nk p hospital. biasa la perkara jadi mengejut . sampai terlupa yg waktu tu kan bukan waktu melawat. p la ramai mana pon. sekampung ka sedaerah ka tetap tak bole masuk melawat pesakit kt hospital tu. rasa menyesal gak. aku tido sat pon tak pa. sampai pkol 1 baru bole melawat. mai tak bebai aku mcm nie :) tapi alhamdulilah dlm pkoi 1 tu tok ayah aku dah mula sedar kan diri. harap beransur pulih dlm masa terdekat nie. nnt bole kita main badminton noh tokyah . hahahaha. ala sygg betul lupa nk tangkap gambao dlm hospital (kes tegok nurse sehgak sehgak). yg ada cuma gambo aku nk mak dan bapak saudara aku.


dari kiri pakngah dan pak long dan maksu.
dari belakang sepupu depan adik nya.

maksu saya. merankap adik kepada ayah saya :)

muka kami tak gembira taw time nie (sebab mlm giliran aku kena berjaga kt hospital)haha

Tuesday, April 26, 2011

tutorial 2.3 mg :)

hari ini hari last paper thermodynamic 1 . kalau dah kata last tu maka mulut mult kt belakang tu mst kata. eleh merdeka dah la tu  konon konon. YA! mmg merdeka dah. bole balik ke rumah halaman yg sawah padi terbentang terbujur terguling tu . bole nikmati percutian menarik utk cuti semester kali nie. kira apa aku. kepala hotak dah bebal pikir pasal exam yg makan masa dua minggu tu. dah habis kudrat aku perah nk jawap exam tu.(perah la sangat ). sebenarnya terlintas niat nk update nie sebab nya satu insident telah berlaku masa berlangsung nya exam paper last masa dlm dewan peperiksaan iaitu apa yg aku terguling bergolek bangun kembali dan berguling balik semasa study takda langsung yg keluar time exam. hampa cuba bayang kn situasi aku time buka kertas exam tu . bole dak ?aku buka kertas exam tu dengan hati yg terbuka ! aku pon selak selak selak kertas exam tu cari soalan yg aku study . tetiba baru aku perasan ! harammmm. satu soalan pon tak da dlm final kali nie. mati aku mati mati mati. serius tak muhung. mcm mana nk jawap klw soalan tu tanya apa pon aku tak taw. aku tak taw apa yg soalan tu nk. setiap detik masa berlalu dlm dewan tu di selang seli dengan maki hamun dan kata kata kesat dlm hati aku. aku mmg bengang habis. aku tak nak repeat paper nie utk semester hadapan. cukup la azab yg aku tahan utk semester nie :) lagi satu yg menyakit kn hati aku . aku taw solan tu mmg susah. 10 peratus ja yg ada dlm dewan tu bole jawap soalan tu dengan cemerlang. yg 90 peratus lagi tu jgn buat pandai bole dak ? aku punya la dongak kepala lihat sekeliling dewan. yg lain buat buat tekun menjawap. padahal mereka pon tak reti. aku panas gila. dah time kt luar dewan maka terdengar la kata kata kesat mcm nie dari mulut mmbe mmbe aku. "babi haram jaddah apa punya soalan kita jawap tadi ! tak penah aku tgok soalan jenis tu " lebih kurang mcm tu. agak ramai berkata mcm tu. masalah nya ! dlm dewan tadi pasal pa dok buat tekun sangat ? sakit hati aku. aku igat aku sorang ja tak leh jawap . upanya hampa pon tak leh jawap. selamat aku . haha

suasana dlm dewan peperiksaan selepas soalan dah dikutip.ada yg ceria dan ada yg berduka. dok ceria kes apa ? tak payah jadi munafik. soalan tu susah ya rabbi. yg nk belakon bole jawap. haha

nie mmbe aku sorang lagi yg terguling bergolek bangun dan berguling lagi utk setady. last last "setitik" pon tak keluar apa yg di setady . tu la aku suruh tido tak maw semalam . haha

moral aku nk bagi : jgn harap soalan senang ja nk kita stdy.

Saturday, April 23, 2011

tutorial 2.2 mg :)

"setiap perjumpaan ada juga yg pergi dan tinggal kn kita . tak semesti nya semua benda nk kekal kn. mcm zaman sekolah rendah dulu ! punya punya best time darjah 6 terpaksa juga tinggal kn sekolah tu untuk naik menengah. mcm tu jugak menengah. punya punya best masa fom5 berkawan terpaksa tinggal kn alam persekolahan lepas SPM. tak semua benda kekal. " aku ckp mcm tu sebab kepermergian seorang mmbe aku( bukan mati tapi sambung bekerja ja) .jgn pikir bukan bukan plak :). mohd hafiez. kami kawan dari sekolah rendah lagi. masa zaman tunggu result SPM. mereka mereka yg berada dlm gambar header kt atas blog nie la kawan paling rapat sekali. apa apa buat sekali. bekerja ka melepak ka. keluar makan kt kedai ka(padahal nasik kt uma mak masak dah,saja duit kerja bnyk .membazir la jadi nya) .haha dulu tiap tiap mlm mst ajak hafiez nie keluar lepak kat jamming. sebab kt situ la tempat nk berborak,tempat nk guling guling gelak gelak. kt situ la dulu zaman tunggu SPM. klw kerja plak dia kerja kt kantin SMK tunku malik. aku SK srida. asing asing. tapi satu tokey ja. mmg semua rapat la. tapi aku dapat sambung belajar kt politeknik. dia dapat UITM. maka berasingan lah semua mmbe mmbe aku. harap hujung minggu ja utk berjumpa. cuti tak sama plak tu. TAPI baru baru nie. hafiez dapat tawaran pegi SPA. kerja ngn kerajaan. so! mmg dia tak da cuti mcm kami semua. dia dah alam pekerjaan. dia kt selangor. mmg susah la kami semua nk berjumpa. seminggu sebelum dia pegi SPA, dia selalu post dlm FB suruh mmbe mmbe balik hujung minggu utk melepak. kata dia nie kali akhir nk melepak. bole bergambar. buat apa apa lagi yg perlu. ramai yg balik. ada jugak tak balik. tapi hafiez ! mintak maaf semua gambar gambar masa kita tangkap sama sama hilang. memori card kena virus. so,memori card tu dah di format. tak ada gambar kita semua bersama sama :( tapi semua kenangan tu ada dlm hati dan kepala kita semua. jgn kita semua buang.

hafiez bin hashim

apa apa pon kita tetap kawan !

Tuesday, April 19, 2011

tutorial 2.1 mg :)

16 april hari tu kan ada satu gigs lagi .taw hari apa ? tak taw. p tgok sendiri kt calender kuda yg ada dekat bilik atau ruang tamu tu .tapi yg aku nk bgtw final exam aku 18 april. mmg masa nie aku  risaw juga nk pegi tgok. takut takut pegi tgok teseliuh leher ka terhilang jari ka tercapik capik berjalan pulang ka. mana nk taw kan :). tapi sebab atas janji dengan kawan aku pegi jugak ! (nmpk dak ! kawan penting dari keselamatan aku). berkenan ngn tajuk dan tema ! tribute to nirvana .. over 30 track of NIRVANA song for you guy to sing along with all band who performed. cantik dak ayat english aku? tak payah nk puji lebih sebab ayat tu copy paste dari flyer ja. aku nk buat ayat mcm tu hampa semua kena tunggu aku jadi engineer pasai aku nie bengap inglish :) . 
crowed 

kalau dah ada kurt kobain masuk dlm badan maka jadi mcm nie la kt mamat nie :)

cuba hampa teliti ! apa aku buat tu. bukan bergaduh nah . aku pon tak paham gambar nie. hampa mst kata aku bergaduh. pikir la balik. badan mmbe tu kn besar aku kan kecik. mmpos la aku klw bergaduh :) lagipon tu mmbe mmbe juga .

korang paling mantap 

migrain .


gambar gambar demikian rupa di kutip dari awan biru handsome :) sendirian berhad . bnyak gambar gambar menarik dari page dia. dengan rasa tak bertanggung jawab nya saya lalu saya pon men copy dan men paste kan ke bolg ini :)






Sunday, April 10, 2011

tutorial 2.0 mg :)

awal pagi bangun semak dah sekor mamat nie dok kacaw pala. nie link dia  ikhwan mat rempit sejati.haha  . mai hingar pingar dlm bilik. rasa nk bagi kaki ,aku ada dua ja kaki nie.tapi kes mmbe ja. nasib baik muka dia comell. sambungan cerita nya pasal lipas ! hampa taw dak apa lipas ? haaaa dengar pon hampa dah geli kan. benda tu lipas bukan cokolat cabry .takda pasai aku nk kena suka ! aku benci la lipas tu. yg si shafiq (manusia di post yg lepas) nie pon satu p kemas dapur usang yg sudah berbulan tak diguna kan tu buat pa . apabila di kemas kn maka keluar la sekampungan lipas lipas tu. arrghh! aku nk cerita pon loya perut dah nie. rasa mcm nk terkeluar ja isi isi semalam. tapi aku gagahi juga nk mencerita kn. aku dok dlm bilik masa depan kemas dapur. aku terdengar shafiq dan yg lain lain menjerit. ''bat ! lipas bnyk kat bawah ,ada dlm 20 ekor kowt ! ". aku pon maki la. haram hampa biar buat pa katuk bg mampuih lepas tu buang jauh jauh. aku tak maw tgok. tetiba sahaja ! daun pintu aku dibuka dan melihat remy memegang misai sekor lipas lalu menayang kepada aku. apa lagi melopong la aku melompat. bodo weyh ! busuk kowt. p letak jauh jauh. yang ikwan nie lagi mencandat babi ! dia ambik lipas tu letak kt bahu aku. 15 minit aku berkunci diri aku dlm bilik air tak berani keluar . hampa rasa rasa kn patut dak aku hadiah selipar aku kt ikhwan mat rempit sejati tu . panas tak habis lagi nie. haha

Friday, April 8, 2011

tutorial 1.9 mg :)

hari tu kan kan .petang petang bila tak taw. mana nk igat. minggu nie jugak la. ada test mehanic engineering. perh ! dengar tajuk pon mst hampa dah geleng pala. tajuk susah nk sebut. nk jawapan jawapan test tu lagi la susah. serrius tak muhung haih. aku sampai tak panggung kepala jawap test nie. sampai la satu saat tu aku ter panggung kepala sebab mohd shafiq meniru dalam exam nie. coordinate dia dihadapan sebelah kiri aku ! susah haih nk bgtw. tgok la gambar. tekun gila ba*i meniru sampai ada orang ambik gambar pon tak perasan. aku ngn rahimi . manusia yg berada di hadapan aku dalam gambar nie punya penat lelah menjawap tanpa tiru ( sebab tak da gambar pon kami meniru)haha. yang shafiq nie selamba ja meniru. kalau dia dapat A aku pecah lubang dia. haha. aku cucuk ja lubang dia bg pecah terus :)

nmpk mcm tekun . haha kantoi la hang shafiq.

muka senang hati :)


mohd shafiq nmpk handsome sangat kn :)

Thursday, April 7, 2011

tutorial 1.8 mg :)

buah mula aku nk maki haram la hang betina ! tuttt tutt tutt. nie mst hampa pon maki aku juga kn. ayat hampa mcm nie "mamat nie pasai pa ! tak da angin tak da kipas takda aircon takda sapa sapa kentut , mai mai dok maki tak tentu arah nie. aku maki nie bersebab la. igat aku wayar puutuih ka ''. tu la, lain kali dengar cerita dulu. jgn tak habis bercerita dah nk tuduh aku :( . tu baru mukadimah ja . hampa nk dengar cerita selanjut nya dak ? nie aku nk cerita, tak mau dengar tutup telinga atau tutup la wifi kt uma hampa yg laju tu. senang kn :) . bermula disini. perempuan atau kata kata aku mula tadi "betina" . dia tu bernama nasriah redzuan berdaasar kn facebook dia. tu nama dia.bole klw hampa nk tgok facebook dia.tu aku bg nama sekali ngn link. aku marah kes dia dia tuduh aku maki dia kt facebook. lepas tu tacing konon konon dia HOT puff la bila tacing ada yg nk pujuk. belah la hang. tacing punya tacing sampai remove aku sebagai friend . padahal minah tu tu mulut parit. panggil ikut sedap dia nk taip ja apa apa kt IM semasa aku ber IM ngn dia. aku tak penah marah pon kata kata kasar dia. contoh, "paria la hg. keling la hg. perasan hot la hg. mcm mcm lagi la" ayat lebih kurang mcm tu la dia pakai. aku tak marah aku cuma berkasar balik la. tapi bila kasar dia tau plak marah. klw dia mula dulu tak apa. aku kasar tau plak marah. yahudi betul la betina nie ! betina nie dah la gedik. serius aku habaq. sebab mmbe aku bgtw tak payah layan sangat. tapi klw dah tahap dia print skrin lepas tu upload kt facebook dia tentang pergaduhan aku ngn dia mmg aku marah la. aku mula mula biar la malas nk update blog lagi. tapi dah lebih 5 orang mmbe aku kt facebook tegur aku kes nie. ayat bertanya mereka "husaini kena gaduh ngn nasriah ,sebab apa dia upload gambar tu" . aku muak nk jawap. so,mudah aku update ja blog nie. senang. hampa baca hampa tak yah tanya dah :) sekurang kurang nya mulut parit aku , aku tak la gedik tepi jalan mcm hg. aku tak la nk cari publicsiti murahan mcm hg p lepak town pakai mcm haram lagi ! main sangkut sangkut ja. lantak hg la betina weyh andai kata hg baca post aku kali nie hg nk bebai ka. nk nk maki ka. hg nk dendam ka. serius aku tak kesah. oke oke. kali nie part untuk hampa : terima kasih la sudi baca. walau pon aku taw hampa mmg tk paham apa apa pon. buat buat paham. atau pon dlm hati hampa kata "buang masa mamat nie taip benda mcm nie :)" haha. oke oke. semoga maju jaya. babai